“Kleine F1-teams willen budgetplafond verlagen naar 100 miljoen dollar”

03 april 2020 — Er gaan stemmen op om het afgesproken budgetplafond van 175 miljoen dollar dat vanaf volgend jaar in werking treedt verder te verlagen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Door de uitbraak van het coronavirus werden al verschillende F1-races geannuleerd. Tegelijkertijd komen de inkomsten van de F1-teams onder druk te staan terwijl de kosten gewoon doorlopen.

Onder andere de introductie van het nieuwe F1-reglement is al met een jaar uitgesteld naar 2022 maar de teams moeten steeds vaker via allerlei ingrepen verder besparen en zelfs personeel technisch werkloos plaatsen om de huidige moeilijke periode te overbruggen.

Volgens het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ willen verschillende kleinere F1-teams als bijkomende maatregel dat het aanvankelijk afgesproken budgetplafond van 175 miljoen dollar verder verlaagd wordt.

Red Bull Racing zou gesuggereerd hebben om het budgetplafond eventueel verder te verlagen naar 150 miljoen dollar maar de kleinere F1-teams zouden het budgetplafond zelfs naar 100 miljoen dollar willen verlagen.

Er was vlak voor de uitbraak van het coronavirus een akkoord bereikt over het nieuwe Concorde Agreement en daarin vormde het budgetplafond een belangrijk aspect. Het valt nu af te wachten of het budgetplafond alsnog aangepast gaat worden. De handtekeningen moeten immers nog onder het nieuwe Concorde Agreement geplaatst worden en er kan dus theoretisch nog aan gesleuteld worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België