Kleine teams zijn boos en willen in Abu Dhabi een gesprek met Bernie Ecclestone

18 november 2014 — De kleinere teams hebben in een brief een gesprek met Bernie Ecclestone gevraagd tijdens de laatste race van het seizoen.

image
Eerder waren er al gesprekken inBrazilië en de Verenigde Staten maar die draaiden op niets uit. In een brief, die uitlekte en waarvan Reuters een kopie ontving, vragen de teams een nieuw gesprek met Bernie Ecclestone tijdens het raceweekend in Abu Dhabi.

De teams maken zich zorgen en vragen een eerlijkere verdeling van de gelden en klagen dat ze niets in de pap te brokken hebben wanneer er beslissingen worden genomen. Volgens hen is er een dubieus kartel dat bestaat uit Bernie Ecclestone, Ferrari, Mercedes, McLaren, Red Bull en Williams.

“Zij bepalen momenteel de spelregels en blijkbaar ook de manier waarop de gelden verdeeld worden.”

De teams maken zich eveneens zorgen over de plannen om eventueel opgevoerde GP2-bolides te laten deelnemen aan de F1-races. Die zogenaamde Super GP2-bolides zouden dan een apart klassement krijgen. Er zou dan een zogenaamd constructeurklassement en Super GP2-klassement komen. De kleinere teams vinden dit “een kortzichtig plan”.

FIA-president Jean Todt, rechtenhouder CVC en alle teambazen ontvingen een kopie van de brief die de kleinere teams verstuurd hebben.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België