“Kloof tussen top twee en de andere F1-teams is schrikwekkend”

24 mei 2017 — Nico Hulkenberg is verrast door de enorme kloof tussen de twee topteams Mercedes en Ferrari en het middenveld van de Formule 1. De Duitser vindt de kloof tussen de top twee en de andere F1-teams schrikwekkend.


“Het is een beetje om schrik van te krijgen. Er is een enorm grote kloof achter Ferrari en Mercedes, zelfs tegenover Red Bull,” aldus Hulkenberg tegenover ‘Autosport’. “Zelfs tussen Red Bull en WIlliams is er opnieuw een kloof van een halve dag ofzo ...”

“Ik ben er niet zeker van dat we ons daaraan konden verwachten, maar ik denk dat het op zijn minst enorm speciaal is wat Mercedes en Ferrari met al hun ontwikkelingen tijdens de winter hebben weten te presteren. Het is echt bijzonder.”

De aerodynamica won door het nieuwe F1-reglement aan belang maar volgens Hulkenberg is het moeilijk om te zeggen of de kloof toe te schrijven is aan het chassis of de motor.

“Dat is erg moeilijk om te zeggen. Ik denk dat het meer toe te schrijven is aan het chassis en de aerodynamica dan aan de motor,” aldus Hulkenberg. “Ik ken de cijfers niet exact maar ik denk dat het neerkomt op zo’n 70 à 80 procent chassis.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België