“Kloof tussen topteams en de rest zal groter worden”

26 december 2018 — Volgens Haas F1 teambaas Guenther Steiner zal de kloof tussen de topteams en de overige teams bij het begin van het F1-seizoen 2019 nog groter zijn dan dat nu al het geval was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Het blijft een probleem, het verschil tussen de top drie van de Formule 1, Mercedes, Ferrari en Red Bull, en de rest van het rijdersveld. Er gaapt immers een serieuze kloof tussen de top drie en de rest.

Volgens Guenther Steiner van het Amerikaanse Haas F1 team, dat afgelopen seizoen vijfde eindigde, moeten we ons voor volgend seizoen echter geen illusies maken. De kloof zal niet kleiner maar groter worden.

“Het risico bestaat steeds dat de topteams hun grote voorsprong behouden,” aldus Steiner volgens ‘RaceFans.net’. “Met de grote kloof die er nu is zal er waarschijnlijk niets veranderen.”

“Omdat het erg goede mensen zijn die op een zeer hoog niveau werken, en indien je veel meer middelen hebt, dan is het normaal dat ze het beter doen dan de anderen, anders doen ze iets verkeerd.”

“Ik denk dan ook dat de kloof tussen de grote en kleine teams in het begin van het seizoen groter zal zijn, gewoonweg omdat ze over zoveel middelen beschikken. Aangezien ze meer middelen hebben worden ze nog sneller.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België