logo
 

Kobayashi en Ericsson vormen rijdersduo bij Caterham

21 januari 2014 — Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson vormen samen het rijdersduo bij Caterham, dat maakte de renstal vandaag bekend.


Eerder raakte reeds bekend Charles Pic en Giedo Van der Garde Caterham verlieten, waarmee meteen bekend was dat de renstal een compleet nieuw rijdersduo zou hebben.

Uiteindelijk viel de keuze dus op Kobayashi en Ericsson. Vooral de Japanner is enorm tevreden dat hij opnieuw een racezitje in de Formule 1 heeft. Eind 2012 verloor de Japanner zijn racezitje bij Sauber.

“Het is een fantastisch gevoel om als racepiloot in de Formule 1 te kunnen terugkeren en dat bij Caterham,” zei Kobayashi in een reactie op de bekendmaking. “Tijdens onze gesprekken raakte ik onder de indruk van de investeringen die ze reeds gedaan hebben en nog zullen doen om hun doelstellingen te bereiken.”

Uiteraard is ook Ericsson enorm tevreden.

“Dit is een dag waarop ik, en iedereen die mij heeft geholpen om mijn F1-droom te verwezenlijken, enorm trots ben,” aldus Ericsson. “Ik zet een stap voorwaarts in de Formule 1 en dat met Caterham. Ik kijk reeds enorm hard uit naar het nieuwe seizoen en de allereerste race in Melbourne.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kamui KobayashiMarcus EricssonCaterham

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België