Kobayashi: “Ik had bijna een overeenkomst”

06 november 2009 — Kamui Kobayashi wist in slechts twee races tijd aan te tonen dat ook hij in staat is het gevecht met de kampioenen in de Formule 1 aan te gaan. Een verlenging van zijn overeenkomst zit er echter niet in aangezien men bij Toyota heeft beslist de F1 te verlaten.

Terwijl Toyota-rijder Timo Glock zichzelf hardhandig naast het circuit parkeerde en vervolgens een letsel aan het onderbeen opliep zal Kobayashi waarschijnlijk meteen uit zijn zetel gesprongen zijn. Glock verklaarde in eerste instantie dat hij voldoende fit zou zijn om de slotrace nog zelf uit te rijden maar daar dacht men bij Toyota zelf dus even anders over. Glock bleef achterwege en Kobayashi kreeg zijn unieke kans om zich in de F1 te bewijzen. Volgens Kobayashi was een overeenkomst voor 2010 alvast zo goed als zeker.

“Mijn positie binnen Toyota is uiteindelijk toch nog verloren gegaan maar ik zat zeer dicht bij een nieuwe overeenkomst. Als ik voor één van de nieuwe teams zou mogen rijden dan zou ik opteren voor Lotus maar Toyota was eveneens geen slechte keuze. Men heeft me de kans gegeven terwijl ik op voorhand wist dat het wel eens vroeger dan verwacht zou kunnen eindigen. Toyota heeft me de kans gegeven om mezelf te bewijzen”, aldus Kamui Kobayashi.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België