logo
 

Kobayashi ligt niet wakker van updates bij Mercedes

20 september 2012 — Kamui Kobayashi maakt zich geen zorgen om de grote updates op de wagen van Mercedes GP voor de wedstrijd in Singapore. Sauber maakt bij de constructeurs nog kans op de vijfde plaats. Maar dan moet het wel nog 26 punten goedmaken op Mercedes. "Ik ben zeker niet ongerust", zegt Kobayashi. "Singapore is niet onze favoriete race, maar er volgen er nog zes. Onder meer mijn thuisrace in Suzuka staat nog op het menu!"

Dit weekend staat de GP van Singapore op het F1-programma. Mercedes GP brengt voor de eerste Aziatische wedstrijd van het tweede deel van het seizoen een grote update mee. Die bestaat onder andere uit een vernieuwde uitlaatconfiguratie. Bij het team van de Silberpfeilen is men dan ook erg optimistisch. (Lees: Zorgt Coanda-effect van Mercedes voor de verrassing?).

Mercedes is in het constructeurskampioenschap verwikkeld in een felle strijd met Sauber. Met nog zeven races voor de boeg, staat het Duitse team 26 punten voor op Sauber. Het team uit Zwitserland miste in België door de startcrash een grote kans om een stap dichter bij de vijfde plaats te komen. Maar Kamui Kobayashi, die in Spa vanop de eerste startrij mocht vertrekken, behoudt het vertrouwen in zijn team.

“Sauber verwacht geen extreem scherpe prestaties op een circuit als dat in Singapore”, zegt de 26-jarige Japanner. “De C-31 presteert beter op traditionele banen, maar ik ben zeker niet ongerust. We waren hier de voorbije jaren nooit echt sterk, dat is waar. Maar wie weet gaat het dit jaar beter.”

“Ik denk dat onze auto meer kansen zal hebben in de races na Singapore, bijvoorbeeld in mijn thuisrace in Suzuka. We gooien dus zeker nog niet de handdoek in het duel met Mercedes GP. OoK niet wanneer blijkt dat Mercedes GP een grote stap vooruit zet.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België