logo
 

Koelingsproblemen Mercedes-motor oorzaak van slechte prestaties Williams?

25 april 2018 — Koelingsproblemen met de Mercedes-krachtbron achterin de Williams FW41 lijken aan de basis te liggen van de ondermaatse prestaties van de renstal in 2018.


De eerste Williams-bolide die helemaal van de hand is van technisch directeur Paddy Lowe komt er niet aan te pas. De formatie uit Grove bengelt puntloos aan de staart van het peloton en de Brit liet al optekenen dat alleen onervaren rijdersduo als zondebok te gebruiken een brug te ver zou zijn.

Lowe is niet te beroerd om te stellen dat de FW41 helemaal niet brengt wat ervan verwacht werd. Volgens Michael Schmidt van ‘Auto, motor und Sport’ kampt de bolide met fundamentele koelingsproblemen.

“Lowe heeft geprobeerd om het koelingssysteem van zijn vorige team, Mercedes, te kopiëren,” aldus Schmidt. “Dat concept is echter zeer ingewikkeld en Williams heeft ergens een fout gemaakt.”

“Nu moet de achterkant van het koetswerk verder opengemaakt worden en daardoor gaat er veel downforce verloren.”

In een poging om de problemen op te lossen zal Williams naar alle waarschijnlijkheid te rade moeten gaan bij Mercedes. Lawrence Stroll, vader van Williams rijder Lance, werd al gespot bij Mercedes-teambaas Toto Wolff terwijl de twee in een lange discussie verwikkeld waren.

Een Williams-ingenieur wilde nog kwijt aan ‘Auto, Motor und Sport’ dat ze naar alle waarschijnlijkheid acht tienden van een seconde winst zouden kunnen boeken, indien de koelingsproblemen van de baan zijn. 

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België