Koelproblemen Mercedes-motor werden veroorzaakt door rekenfout

02 juli 2019 — Mercedes kreeg in Oostenrijk af te rekenen met oververhitting van haar motor. Die koelproblemen werden volgens Valtteri Bottas veroorzaakt voor een rekenfout.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Doordat de Mercedes-motor op de Red Bull Ring oververhit geraakte slaagde men bij Mercedes er niet in om hun krachtbron op maximaal vermogen te laten draaien. Bovendien moesten Bottas en Hamilton intens gebruikmaken van ‘lift and coast’.

Dit alles is uiteraard niet bevorderlijk om een goede prestatie neer te zetten tijdens de race. Mercedes startte dan ook een grondig onderzoek naar de oorzaak van de problemen. Volgens Bottas waren die toe te schrijven aan een rekenfout die gemaakt werd.

“We wisten dat het zeer warm ging worden maar we maakten ook een kleine rekenfout,” aldus Bottas.

“Ik denk ook dat de geschatte rondetijden met ‘lift and coast’ niet helemaal juist waren. Hoe meer we het deden, des te meer tijd we verloren tegenover wat we vooraf verwacht hadden.”

De Fin meent dat de GP van Oostenrijk zijn zwaarste race ooit was op het vlak van het managen van de motor.

“Op het vlak van de motor en de temperatuur was het mijn zwaarste race ooit. Nog nooit moest ik dat zoveel doen als nu.”

“We konden de motor bovendien niet op het volledige vermogen laten werken, ook dat kostte ons wat tijd,” besloot Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België