logo
 

Kombocht Zandvoort krijgt hellingshoek van 32 procent

16 november 2019 — Het Circuit Zandvoort ondergaat voor de 'Dutch GP' een serieuze metamorfose. Zo komt er onder andere een nieuwe kombocht met een hellingsgraad die twee keer zo groot is als de banking van de Indianapolis Motor Speedway.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Circuit Zandvoort (@circuitzandvoort) op

Tegen mei moet, behoudens oponthoud door allerlei administratieve en juridische problemen, het Circuit Zandvoort volledig klaar zijn voor de terugkeer van de ‘Dutch GP’ op de F1-kalender. Het circuit ondergaat daarvoor enkele ingrijpende wijzigingen, waaronder een veelbesproken ‘kombocht’.

Die kombocht zou volgens Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, een hellingshoek van 32 procent krijgen, wat overeenkomt met achttien graden. Het verschil tussen de bovenkant en onderkant van de bocht zou daardoor een indrukwekkende 4,5 meter bedragen.

“Ja, die kombocht wordt inderdaad wel het meest spectaculaire onderdeel van het circuit. Die bocht wordt uitgerust met een stijgingspercentage van 32 procent”, vertelde circuit-directeur Van Overdijk tijdens een gesprek met ‘BNR Nieuwsradio’.

“Het hoogteverschil van onderin de bocht tot boven wordt daardoor vierenhalve meter, dus dat is behoorlijk. We maken eigenlijk een Amerikaanse bocht op een verder Europees circuit. Dat is uniek.”

Verschillende rechtszaken zijn de voorbije periode in het voordeel van het Circuit Zandvoort uitgesproken. Wel moeten er uiteraard nog heel wat verbouwingen plaatsvinden en ook moeten er nog enkele zaken geregeld worden met de gemeente Zandvoort. Van Overdijk verwacht echter dat tegen februari alles geregeld zou moeten zijn.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België