“Komende race bepaalt krachtverhoudingen tijdens de rest van het seizoen”

06 mei 2014 — Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, heeft in zijn vooruitblik naar de GP van Spanje laten uitschijnen dat hij verwacht dat de teams tijdens de GP van Spanje voldoende zullen hebben aan drie pitstops. Ook is Barcelona volgens hem een mooie graadmeter voor de rest van het seizoen.

image
Vorig jaar moesten de meeste wagens vier pitstops maken en dat was volgens zowel de teams als Pirelli van het goede te veel. Pirelli streeft er immers naar om de wagens maximaal drie keer te laten stoppen om van banden te laten wisselen. Dit jaar zouden drie pitstops volgens Hembery moeten volstaan.

“Het wordt vaak gezegd dat Barcelona een mooie graadmeter is van hoe de verhoudingen tijdens de rest van het seizoen zullen liggen. Een wagen die goed presteert in Barcelona zou immers ook tijdens de rest van het seizoen goed moeten presteren. Hetzelfde geldt ook voor de banden want Barcelona is wat de banden betreft één van de meest veeleisende op de kalender,” aldus Hembery. “In het verleden zagen we hier in Spanje tot wel vier pitstops. Door de veranderingen die we dit jaar aan de banden gedaan hebben zou dit voor de meeste rijders nu beperkt moeten blijven tot maximaal drie pitstops.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België