Komt er dit seizoen een Russische GP of niet?

05 maart 2014 — Met de crisis in Oekraïne en de oorlogsdreiging met Rusland lijkt het twijfelachtig of de Grote Prijs van Rusland dit jaar wel zou doorgaan. image

Bernie Ecclestone voelt er niets voor om de Formule 1 naar gevaarlijke plaatsen te laten afreizen om er een Grote Prijs te houden. De voorbije twee jaar waren er in Bahrein al strubbelingen, maar bleek het steeds veilig genoeg voor de F1 om naar het Bahrein International Circuit te trekken.

In Rusland loopt het echter helemaal anders. Er dreigt een oorlog los te breken met Oekraïne, omdat de Russische president Vladimir Poetin de Russisch sprekende bevolking in de Krim wil beschermen. De rellen van de afgelopen weken hebben zich immers verplaatst van de hoofdstad Kiev naar het Oekraïnse schiereiland, waar heel wat Russen wonen of verblijven.

Bernie Ecclestone heeft plannen om in de komende weken naar Rusland te trekken, om president Poetin te ontmoeten. “Ik heb geen problemen met Vladimir. Hij deed het heel goed met de Olympische Winterspelen. We kunnen het zelfs goed met elkaar vinden.” legt Ecclestone uit in de Daily Mail.

Ecclestone’s relatie met Poetin toont de wereldwijde invloed van de 83-jarige Brit, die, ondanks de beschuldigingen van corruptie en onbetrouwbaarheid, nog steeds deel uitmaakt van de Raad van Bestuur van de Formule 1. Ecclestone wordt echter streng in de gaten gehouden sinds bekend raakte dat hij officieel werd aangeklaagd voor corruptie.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België