Kondigt Renault woensdag de F1-comeback van Fernando Alonso aan?

06 juli 2020 — Het ziet er naar uit dat Renault op woensdag een belangrijke aankondiging gaat doen. Er zijn sterke geruchten dat Renault een eventuele comeback van Fernando Alonso zou aankondigen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Momenteel vormen Esteban Ocon en Daniel Ricciardo het rijdersduo bij Renault maar die laatste maakt eind dit jaar de overstap naar McLaren. Zo komt het tweede racezitje naast Esteban Ocon dus vrij en daarover doen al geruime tijd heel wat speculaties de ronde.

Vooral de naam van Fernando Alonso valt regelmatig en mogelijk krijgen we woensdag een officiële aankondiging van de F1-terugkeer van de Spanjaard naar Renault.

“Ik heb vernomen dat Renault woensdag bekend zal maken wie de nieuwe rijder voor 2021 wordt. Na afloop van de race heeft Cyril Abiteboul tegenover mecaniciens die al langer dan vijftien jaar voor het team werken gezegd dat ze al eens met hem gewerkt hebben,” aldus Naomí de Miguel via haar twitteraccount.

De Spaanse journaliste zou bovendien niet de enige zijn die via bronnen heeft vernomen dat Renault woensdag een persmoment voorziet waarin de nieuwe rijder wordt aangekondigd.

Indien Alonso daadwerkelijk een F1-comeback maakt en terugkeert naar Renault dan zou dat de derde keer zijn dat Alonso voor het Renault F1 team zal rijden. Eerder reed Alonso al tussen 2003 en 2006 voor Renault, gevolgd door de periode 2008-2009.

Exit Daniel Ricciardo eind 2020 ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België