logo
 

Kondigt Toyota vandaag F1-exit aan?

04 november 2009 — Het team van Toyota zou volgens de recentste berichten vandaag aankondigen dat het de formule 1 verlaat.

Reeds maandenlang zijn er geruchten dat de Japanse autoconstructeur de Formule 1 mogelijk zou verlaten. Eerder dit seizoen kondigde BMW reeds aan dat het na afloop van het seizoen 2009 uit de Formule 1 stapte.

Honda verliet eind 2008 al de Formule 1 en al vanaf toen waren er onmiddellijk geruchten dat ook Toyota wel eens eieren voor zijn geld zou kunnen kiezen. Blijkbaar zou gisteren de beslissing van Toyota over haar toekomst in de formule 1 gevallen zijn tijdens een raad van bestuur en de Japanse autoconstructeur zou in de loop van de dag het vertrek officieel meedelen.

Voor de formule 1 zou het alvast opnieuw een slag in het gezicht zijn. Op een jaar tijd verliest de koningsklasse van de motorsport dan immers drie autoconstructeurs. Met de economische crisis in het achterhoofd denken de autoconstructeurs eens te meer na over hun deelname aan het geldverslindende circus van Bernie Ecclestone.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toyota

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België