logo
 

Koopt Fiat het voormalige Sauber F1-team?

06 februari 2019 — Vorige week raakte bekend dat de naam Sauber uit de Formule 1 zou verdwijnen en dat het team verder door het leven zal gaan als Alfa Romeo Racing. Zit er meer achter de naamsverandering dan ze in Hinwil willen toegeven?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@sauberf1team) op

Naar verluidt heeft Fiat, het moederhuis van Alfa Romeo en Ferrari, zes miljoen euro betaald aan Sauber om de naam van het team te veranderen naar ‘Alfa Romeo Racing.’ De eigenaar van de Zwitserse renstal blijft tot nader order nog altijd ‘Islero’, een investeringsgroep rond de Zweedse miljardair Finn Rausing.

Volgens het Duitse ‘Auto Bild’ heeft de topman van Fiat, John Elkann, een optie om het team te kopen die gelicht kan worden tot komende zomer.

Als het zover komt betekent dat voor Ferrari logisch gesproken meer macht ten opzichte van Liberty Media en de F1 maar ook sportief betekent het een voordeel voor de Scuderia. De eerste contacten werden gelegd door de ondertussen overleden topman van Ferrari, Sergio Marchionne. Zijn bedoeling was om naast Ferrari ook de naam Alfa Romeo op wereldvlak te promoten.

Sinds 2018 ging Sauber een technische samenwerking aan met Alfa Romeo maar in werkelijkheid schuilen achter die samenwerking met het Italiaanse merk niet meer maar ook niet minder dan Ferrari-engineers die vanuit Maranello naar Hinwil gestuurd worden.

Dat het Fiat menens is kan worden afgeleid uit de overstap van Simone Resta van Ferrari naar Sauber als technisch directeur midden vorig jaar. Hoewel de vertrouweling van nieuwbakken teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, in Zwitserland aan het werk is wordt zijn loonbriefje nog steeds vanuit Maranello verstuurd.

Dan is er ook nog Ferrari-junior Antonio Giovinazzi die volgend jaar de kleuren van Alfa Romeo Racing aan de zijde van Kimi Raikkonen zal verdedigen. De Italiaan mocht in 2017 wel al twee keer invallen voor de geblesseerde Pascal Wehrlein bij Sauber en in 2018 deed hij wat testwerk voor Haas en simulatorwerk voor Ferrari.

Met Kimi Raikkonen is het Ferrari-plaatje misschien wel compleet maar De voormalige wereldkampioen maakt duidelijk dat hij niet naar Sauber komt om uit te bollen.

“Ik zie geen enkele reden waarom we het niet niet goed zouden kunnen doen,” aldus Raikkonen. “Alles is voorhanden, er is een mooie windtunnel, om een goede auto te bouwen. Er is ook de Ferrari-motor, dus we weten wat we krijgen.”

Al van bij zijn eerste testen op het einde van vorig seizoen had Raikkonen een goed gevoel bij zijn nieuwe team. “Het voelde vertrouwd aan. Natuurlijk is het een andere auto dan de Ferrari maar het gevoel dat ik kreeg bij het rijden verschilde niet zo veel.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België