Kopenhagen wil in 2020 op de F1-kalender staan

28 september 2017 — Volgens “Motorsport.com” voert een zakenconsortium verregaande gesprekken met de Formule 1 om vanaf 2020 een Grote Prijs in Kopenhagen te organiseren.


Een groep geleid door Helge Sander, voormalig Deens minister van Wetenschap, Technologie en Ontwikkeling, en Lars Seier Christensen, voormalig CEO van Saxo Bank wil de Formule 1 naar Denemarken halen.  Ze willen dat doen door een straatrace te organiseren in het centrum van Kopenhagen waarbij natuurlijk de nodige bezienswaardigheden in beeld moeten komen.

Het circuit is ontworpen met de hulp van voormalig Formule 1-piloot, en tegenwoordig “vader van”, Jan Magnussen en de bekende ontwerper Hermann Tilke. Naar eigen zeggen zal het circuit lijken op dat van Baku en zal het één van de spectaculairste banen in de F1 worden.

Helge Sander was al aanwezig op de Grote Prijs van Singapore om gesprekken te voeren met F1-CEO Chase Carey, commercieel directeur Sean Bratches en promotie-directeur Chloe Targett-Adams om de plannen in detail door te nemen.

Het project kan alvast op de steun rekenen van het stadsbestuur van Kopenhagen, de Deense regering en zelfs de Koninklijke familie heeft haar fiat gegeven. Een belangrijke kanttekening hierbij is wel het feit dat al deze partijen nog privésponsors zoeken om het project leefbaar te maken.

Om een idee te krijgen van wat eigenlijk de kosten zijn om zo’n race te organiseren weten we van de organisatoren van de Grote Prijs van Singapore dat het ongeveer 91 miljoen Euro kost en dat ongeveer 60% daarvan afkomstig was van de overheid en de rest van privé-investeerders.

Sander zegt al interessante vergaderingen achter de rug te hebben met de bazen van de Formule 1 en dat ze naar zijn gevoel graag een race in Kopenhagen zouden hebben.

Lars Christensen van zijn kant was in de hoedanigheid als CEO van Saxo bank al eens betrokken bij de F1 als sponsor van Lotus. Gezien de populariteit van Kevin Magnussen in eigen land is hij er van overtuigd dat een race in Denemarken levensvatbaar zal zijn.

“We hebben momenteel vier rijders uit Scandinavië in de Formule 1 en als hun fans ze live aan het werk willen zien dan zijn de dichtstbijzijnde mogelijkheden België en het zuiden van Duitsland,” aldus Christensen. “Voor Noord-Duistland en de Scandinavische landen kan de Grote Prijs van Denemarken hun thuisrace worden.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië