Kopzorgen voor Red Bull Racing

26 februari 2014 — Helmut Marko gaf vandaag in de Salzburger Nachrichten toe dat Red Bull Racing met een pak problemen kampt. image

De wintertesten waren voor Renault en Red Bull Racing tot nog toe een regelrechte ramp. De viervoudige wereldkampioen slaagt er maar niet in om een groot aantal ronden na elkaar te rijden, en kampt vooral met problemen rond de koeling van de energierecuperatiesystemen.

“We hebben af te rekenen met complexe problemen.” verklaart Marko. “Deze kunnen enkel opgelost worden als we nauw samenwerken met Renault. We hebben echter met het ene probleem na het andere te kampen, waardoor we nogal wat achterstand hebben opgelopen op ons schema.”

“Het is op dit moment moeilijk te voorspellen of we over onze problemen heen zullen zijn tegen de eerste race in Melbourne. Er zijn wat nieuwe updates gepland voor de laatste test in Bahrein, maar zoals ik eerder al aangaf bevinden we ons in een gecompliceerde situatie.”

De Oostenrijkse motorsportadviseur van Red Bull laat de moed echter niet zakken, want naar eigen zeggen begon Red Bull Racing nog al eens aan een seizoen zonder ook maar één racesimulatie te hebben gereden tijdens de wintertests. “We hebben het al eens voorgehad, maar we mogen ons hoofd niet laten hangen. We moeten vooruit kijken!” aldus Marko.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image