Kovalainen: “Ik verander niet van team”

30 november 2011 — Heikki Kovalainen is de volgende rijder in de rij waarover de wildste speculaties de ronde doen. Kovalainen zelf ontkent alvast dat hij van team zou veranderen.

image

Kovalainen zou volgens sommige berichten misschien de overstap maken naar Lotus Renault GP. De Fin zou dan plaats maken bij Team Lotus, dat volgend jaar onder de naam Caterham deelneemt. Daarmee komt er dus bij dat team een plaatsje vrij. Aan dat plaatsje werd ondermeer onze landgenoot Jerome D’Ambrosio gelinkt.

Heikki Kovalainen zelf ontkent nu dat hij van team zou overwegen te wijzigen. De Fin is erg tevreden om voor Team Lotus te rijden en wil dat ook volgend jaar doen.

“Ik moet echt fair zijn tegenover Tony Fernandes. Ik kwam vorig jaar overeen om twee extra jaren voor het team te rijden aangezien ik het gevoel had dat één jaar niet voldoende zou zijn,” zei Kovalainen tijdens een interview met Autosport.

“Ik heb dus reeds een contract ondertekend voor volgend jaar. Het zou al een zitje bij een topteam moeten zijn alvorens ik het tegen Tony zou zeggen,” besluit.

Geen overstap van Kovalainen naar Lotus Renault GP dus. In Finland zullen ze dat misschien jammer vinden. Anders had Lotus Renault GP een rijdersduo gehad bestaande uit twee Finnen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België