Kovalainen terug in actie bij Caterham

17 april 2013 — Heikki Kovalainen is terug aan de slag bij Caterham. Niet als titularis, maar de Fin krijgt een rol als reserverijder bij het team.

image

De 31 jarige Fin werd na twee seizoenen bij Caterham samen met Petrov gedropt om plaats te maken voor Charles Pic en Giedo Van der Garde. Nu stelt het team hem terug aan het werk als reserverijder.

De reden hiervoor, zo zegt Caterham zelf, is dat Heikki een belangrijke rol zal moeten spelen in de evaluatie van de eerste updates die het team zal doen aan de CT03. Kovalainen komt zeker al in actie tijdens de eerste vrije trainingen van zowel Bahrein als Barcelona.

“Het is uiteraard geweldig nieuws om terug op het circuit te zijn in Bahrein en Barcelona” zegt de Fin zelf, “ik kijk er naar uit om terug aan de slag te gaan en het team zo veel mogelijk te helpen waar ik kan”.

Heikki komt als reserverijder in het team naast Alexander Rossi. Maar ook de Chinees Ma Qing Hua, die afgelopen weekend nog in actie kwam in de eerste vrije training van de GP van China, blijft een rol spelen bij het team.

Caterham lijkt hiermee op zoek naar ervaring in plaats van geld. Het team presteert niet naar verwachtingen en heeft meer moeite dan gedacht om concurrent Marussia bij te blijven.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België