logo
 

Kovalainen vervanger van Kimi Raikkonen ?

13 november 2013 — Wordt Heikki Kovalainen de vervanger van Kimi Raikkonen tijdens de komende twee races?

image
Het is een vraag die we ons een aantal dagen geleden niet zouden gesteld hebben maar vandaag wel moeten stellen. Heikki Kovalainen zou immers favoriet zijn om de Fin de komende twee races te vervangen bij Lotus.

Kovalainen zou favoriet zijn nu blijkt dat Nico Hulkenberg een aanbod heeft afgewezen om de komende twee races voor Lotus te rijden. De Duister wordt algemeen beschouwd als de favoriet voor het racezitje bij Lotus in 2014 maar rijdt momenteel nog bij Sauber.

Heikki Kovalainen kwam dit seizoen reeds enkele keren in actie tijdens een oefensessie op vrijdag. Daarbij nam hij bij Caterham telkens het stuur over van één van de vaste rijders.

Lotus zou de voorbije dagen intensief in gesprek geweest zijn met diverse rijders. Het werd immers in snelheid gepakt door de beslissing van Raikkonen om zich deze week te laten opereren aan de rug, waarna hij niet meer zal deelnemen aan de rest van het seizoen. Vorige week vrijdag plaatste Lotus nog de voorbeschouwing van Kimi Raikkonen over de F1-race in Austin online, een bewijs dat het pas erg laat op de hoogte was.

Aanvankelijk werd er aan derde rijder David Valsecchi gedacht maar die heeft momenteel nog geen race-ervaring in de Formule 1, waardoor er een enorme druk op de schouders van Valsecchi zou komen te staan. Lotus verwacht immers van de vervanger meteen een prestatie op topniveau want het is nog in een intense strijd met Mercedes en Ferrari verwikkeld voor de tweede, derde en vierde plaats bij de constructeurs.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België