Kreeg Sebastian Vettel bij Ferrari niet dezelfde onderdelen als Charles Leclerc?

21 december 2020 — Tijdens het voorbije F1-seizoen waren de verschillen tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel vaak erg groot. Steeds meer fans speculeerden er dan ook op los over wat de oorzaak van het verschil kon zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Was het de motivatie van Sebastian Vettel? Was Charles Leclerc daadwerkelijk zoveel beter geworden dan Vettel? Waren er verschillen in de rijstijl, of beschikten beide Ferrari-rijders dan toch niet over identiek dezelfde wagen?

Vettel zelf werd reeds meermaals gevraagd naar de mogelijke oorzaken voor het verschil in performance. Vettel hield zich meestal op de vlakte maar nu de Duitser de deur bij Ferrari achter zich dicht trekt en naar Aston Martin verhuist reageert hij eerder cryptisch wanneer hij de vraag nogmaals voorgeschoteld krijgt.

“In theorie rijden we inderdaad met dezelfde wagens, al zijn het uiteraard wel twee andere wagens, al zijn ze ook op veel vlakken hetzelfde,” antwoordde Vettel op de vraag van de interviewer van ‘Blick’.

“Laat ik het zo stellen. Ik ga ervan uit dat we dezelfde materialen ter beschikking kregen omdat ik de jongens in de garage vertrouw. Verder wil ik er niets slechts over zeggen.”

Vettel werd tijdens hetzelfde interview ook gevraagd naar de bakken kritiek die hij dit seizoen kreeg, kritiek die teamgenoot Charles Leclerc niet kreeg. Vettel reageerde echter erg diplomatisch op die vraag.

“Ik denk dat kritiek erbij hoort,” aldus Vettel. “En opnieuw geldt weer: Men is niet zo goed als dat de mensen zeggen, maar ook niet zo slecht als de mensen zeggen. Men moet daarin zelf de gulden middenweg zien te vinden.”

“De critici hebben het vaak bij het rechte eind, maar ook erg vaak niet. Ik ben enorm open en ik ken zelf het beste mijn sterktes en zwaktes. Uiteraard heb ik fouten gemaakt, daarover moeten we zelfs niet discuteren.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België