logo
 

Krijgen binnenkort twintig rijders punten tijdens een F1-race?

07 juli 2018 — Er ligt een voorstel op tafel om het aantal rijders dat tijdens een race punten krijgt uit te breiden naar twintig. Momenteel krijgen enkel de rijders die in de top tien finishen punten.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

In de geschiedenis van de Formule 1 zijn er heel wat verschillende puntensystemen gehanteerd. Zo kregen helemaal in het begin enkel de eerste vijf rijders punten. In de periode van 1960 tem 2002 werd het aantal puntenfinishers uitgebreid naar zes rijders.

Van 2003 tem 2009 werd het aantal wagens dat in de punten finisht uitgebreid naar acht rijders, waarna we in 2010 het huidige systeem geïntroduceerd zagen. De winnaar krijgt daarbij 25 punten en de tiende een punt. Er gaan echter stemmen op om ook het huidige systeem aan te passen en uit te breiden naar punten voor twintig rijders.

“Ze zijn aan het bekijken of het puntensysteem moet uitgebreid worden tot en met de twintigste rijder,” aldus Vijay Mallya van Force India tegenover ‘Motorsport.com’.

“Met twintig zou iedere rijder punten scoren indien ze de finish halen. De laatste zou een punt krijgen en zo verder omhoog. Een alternatief dat bekeken wordt is of we tien rijders in de punten uitbreiden naar vijftien.”

Door het uitbreiden van het aantal wagens dat in de punten finisht zou er tijdens de races meer strijd en spektakel moeten komen. Wanneer een rijder nu bijvoorbeeld vijftiende rijdt dan zal die niet tot het uiterste gaan want zelfs wanneer hij twee of drie plaatsen wint finisht hij nog steeds buiten de punten.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België