Krijgen we binnenkort de GP van Barcelona?

07 mei 2014 — Op het eerste zich misschien een vreemde naam, aangezien een race meestal naar een land vernoemd wordt, maar toch zou het eventueel kunnen.

image
In Spanje heerst er in de regio Catalonië een sterke drang naar onafhankelijkheid. Tot op vandaag behoort de regio nog gewoon tot Spanje, maar sommigen verwijten dat Catalonië heel wat inkomsten voor Spanje genereert maar er maar weinig voor in de plaats krijgt.

Barcelona behoort tot de regio Catalonië en is het niet op het Circuit de Catalunya dat de GP van Spanje verreden wordt? Nee, het circuit dat in Montmeló  ligt heeft immers door een sponsorovereenkomst met Barcelona een andere naam gekregen. Het Circuit de Catalunya heet voortaan immers Circuit de Barcelona-Catalunya.

De organisatoren van de GP van Spanje opperen nu als verlengstuk daaraan een nieuw idee. Ze willen de GP van Spanje immers omvormen tot de GP van Barcelona.

“Barcelona is op zich een veel sterkere merknaam dan bijvoorbeeld Spanje of Catalonië,” aldus Salvador Servia, de directeur van het circuit, tegenover Catalunya Radio. “Het merk Barcelona heeft ons dan ook enorm veel te bieden.”

Servia liet ook verstaan dat er rondom Barcelona zo’n vijf miljoen mensen wonen maar dat het moeilijk is om die mensen naar het circuit te krijgen. Belangrijker vindt hij echter wel om de honderdduizenden fans die vorig jaar kwamen ook dit jaar en de komende jaren nog te laten terugkeren.

Zij leverden vorig jaar de economie in deze regio zo’n 135 miljoen euro op,” besluit Salvador Servia.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België