“Kritiek Daniel Ricciardo op de F1 is onterecht, hij verdient er zelf zijn geld mee”

01 december 2020 — Renault F1-piloot Daniel Ricciardo uitte felle kritiek op de Formule 1, kritiek die volgens de Nederlander Jan Lammers onterecht is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team)

Het was mogelijk een emotionele reactie van Ricciardo, die tegenover het Nederlandse ‘Ziggo’ liet verstaan te “walgen van de Formule 1” omdat ze entertainment maakten van Grosjean zijn zware crash.

Ricciardo vond het ongehoord dat de beelden van de zware crash steeds maar opnieuw op tv getoond en herhaald werden. De Australiër vond het respectloos tegenover Grosjean en zijn familie maar daar is duidelijk niet iedereen het mee eens.

In een podcast voor de ‘NOS’ geeft het Nederlandse autosport-icoon Jan Lammers zijn visie over de crash van Grosjean en de uitspraken van Daniel Ricciardo.

“Ik vind het een beetje inconsequent van Ricciardo, want hij verdient zijn geld aan een bepaalde hoeveelheid kijkers, likes, shares en noem maar op,” aldus Lammers.

“Sport is entertainment. Je stapt zelf de ring in, je trekt de handschoenen aan en begint het gevecht. Dat is entertainment en dat wordt verkocht, daar wordt jouw salaris van betaald.”

Dat de Formule 1 de beelden van de crash toonde is volgens Lammers niet meer dan normaal en gebeurde die weergave veel genuanceerder dan dat Ricciardo volgens Lammers laat uitschijnen.

“Ja, ze laten alles zien. En als het spectaculair is: Natuurlijk, laat het zien. Maar ze laten ook zien dat Grosjean veilig in de Safety Car ziet. Als ik zijn familie was zou ik me helemaal gek maken als ik niet zou zien wat er gebeurt. Het is pijnlijk om te zien wat er gebeurt, maar nog pijnlijker om niet te zien wat er gebeurt.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België