Kritiek op conservatieve bandenkeuze Pirelli

09 mei 2014 — Meerdere rijders, maar vooral Sergio Perez hadden vandaag opnieuw heel wat kritiek op de bandenkeuze van Pirelli voor de GP van Spanje. image

Perez noemde de keuze van de bandenfabrikant te conservatief voor deze omloop. Pirelli selecteerde voor de eerste race op Europese bodem de medium en harde bandencompound, iets wat bij sommige rijders niet in goede aarde viel.

“Waarschijnlijk waren ze bang voor te veel graining op de voorbanden, maar als je bekijkt hoe klein het verschil met de GP2 nog is, dan is dat zeer beschamend.” haalde Perez uit. “Pirelli moet zich minder conservatief opstellen bij het kiezen van de banden.”

Ook Fernando Alonso uitte kritiek op de keuze van het rubber. De Spanjaard reageerde geïrriteerd door eveneens te stellen dat de keuze van Pirelli te terughoudend was. Door de keuze voor de medium- en de harde compound wordt er immers veel minder rubber afgezet op de baan, waardoor het gripniveau automatisch lager ligt.

Paul Hembery wil echter niets weten van de kritiek, en slaat behoorlijk hard terug. “Ik vind het gewoon zielig als je de banden opgeeft als excuus, want iedereen krijgt dezelfde banden. Na vorig seizoen hebben we niet overdreven gereageerd. De auto’s zijn dit jaar compleet anders, dus we moesten voor een andere aanpak kiezen.”

De baas van Pirelli Motorsport geeft aan dat er slechts keuze is uit drie compounds, en dat de superzachte band meestal maar van pas komt op een stratencircuit. “Je moet drie compounds leveren die zowel vijftien als vijftig graden aankunnen. Soms is het mogelijk om je daaraan aan te passen, maar je moet ook vaak gewoon geluk hebben.” aldus Hembery.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België