logo
 

Kritiek op de FIA en Formule 1 zwelt aan

12 maart 2020 — De FIA en de Formule 1 maken geen al te beste beurt, de kritiek zwelt langs alle kanten aan over de communicatie, of liever gezegd het gebrek eraan, over het al dan niet doorgaan van de GP van Australië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Miguel Martinho (@itsmiguelmartinho) op

Er bestond al langer twijfel of de seizoensopener in Melbourne zou doorgaan ten gevolge van het coronavirus. Op woensdag raakte bekend dat er een aantal teamleden van McLaren en Haas in quarantaine moesten geplaatst worden omdat ze getest moesten worden op corona. Daarbij testte een medewerker van McLaren positief waarna de renstal uit Woking besliste om niet deel te nemen aan de de GP van Australië.
​Als de bal voordien al aan het rollen was, rolde hij nu met een rotvaart verder. In de namiddag kwam ‘Sky’ nog met een tweet, die ondertussen alweer verwijderd werd, dat ondanks het forfait van McLaren de race toch zou doorgaan. Ze hadden die informatie naar eigen zeggen van een niet nader genoemde teambaas na een meeting tussen Liberty Media, de F1, de organisatoren en de teambazen.
​Tegelijkertijd kwam ‘BBC’ echter met het nieuws dat de race zou worden uitgesteld, zo hadden twee hooggeplaatste F1-bronnen hen bevestigd.


​Ondertussen kwam er ook kritiek uit de hoek van rijders zoals Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel. Zij vinden het onbegrijpelijk dat de beslissing om de race uit te stellen niet een paar weken eerder was genomen. Vettel deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat de rijders desnoods het heft zelf in handen zouden nemen en via de Grand Prix Drivers Association zouden beslissen of ze al dan niet zouden racen.
​De kritiek op Liberty Media en de FIA zwelt ondertussen aan op de manier waarop ze een eventuele uitbraak van corona in de paddock zouden kunnen aanpakken. Het is ondertussen duidelijk dat er helemaal geen plan is en dat de communicatie, of eerder het gebrek eraan, enorm amateuristisch verloopt. Voor een sport met de allure van de Formule 1, die draait op miljoenen dollars, is dit onaanvaardbaar.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België