“Kritiek op dominantie Mercedes is niet eerlijk”

09 februari 2016 — Mercedes kreeg de nodige kritiek te verwerken omdat het de Formule 1 domineert maar dat is volgens FIA-baas Jean Todt en voormalig wereldkampioen Alain Prost niet terecht.


Voor het tweede seizoen op rij domineerden Mercedes en Hamilton de Formule 1 en beide wereldkampioenschappen. Net als het seizoen daarvoor won Mercedes in 2015 beide wereldtitels en alles races op drie races na.

Er volgde dan ook heel wat kritiek maar het is volgens Todt en Prost dus helemaal niet correct om zo’n kritiek te geven op Mercedes daarvoor.

“Die negativiteit die telkens opnieuw opduikt is echt niet fair,” aldus FIA-baas Jean Todt tegenover ‘Autosport’. “Dominantie maakt nu eenmaal deel uit van de sport. Het komt niet alleen in de motorsport voor maar ook in het voetbal, tennis, atletiek en rugby. “

“Het zou uiteraard het mooiste zijn indien iedere race door een andere rijder wordt gewonnen maar dat zal niet gebeuren.”

Landgenoot Alain Prost sluit zich daar tijdens een interview met ‘Auto motor und sport’ bij aan.

“Veel mensen klagen over de dominantie van Mercedes. We moeten echter eerlijk zijn, ze hebben het beste werk verricht. Ze verdienen het om te winnen. Soms moet je in de Formule 1 aanvaarden dat de andere beter is,” besluit Prost.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België