logo
 

Kroonprins Bahrein moet beslissen of race doorgaat

20 februari 2011 — Bernie Ecclestone laat het aan de kroonprins van Bahrein over om te beslissen of de openingsrace van het F1-seizoen al dan niet doorgaat.

Bernie Ecclestone liet de voorbije dagen reeds verstaan dat hij ongerust is over de gebeurtenissen in Bahrein, alsook de organisatie van de openingsrace van het seizoen 2011.

De teams en rijders wachten op een beslissing van de FIA en de FOM met het oog op enerzijds de testsessie die in Bahrein gepland staat (3-6maart) alsook de race op 13 maart. Maar volgens Bernie Ecclestone kan de kroonprins Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa het best oordelen of de GP van Bahrein op een veilige manier kan plaatsvinden.

“Hij weet of het voor ons veilig is,” zei Bernie Ecclestone tegenover de BBC. “Ik heb geen idee. Ik ben niet ter plaatse dus weet ik het niet. Laat ons hopen dat alles ok is. We zullen niemand adviseren erheen te gaan tenzij het veilig is.”

Ecclestone sluit uit dat er eventueel ergens anders een race zal georganiseerd worden. De GP van Bahrein eventueel op een andere datum organiseren is wel één van de mogelijkheden.

Volgens Bernie Ecclestone zal er tegen dinsdag een beslissing genomen worden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België