Kubica: “Afwachten of Williams echt wel progressie heeft geboekt”

13 augustus 2019 — Het raceweekend in Hongarije verliep een stuk betere dan de rest van het seizoen. Vooral George Russel kende een erg sterke kwalificatie, al blijft het volgens teamgenoot Robert Kubica afwachten of Williams daadwerkelijk vooruitgang heeft geboekt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

“We moeten afwachten,” zei Kubica in Hongarije volgens ‘Motorsport.com’. “George presteerde een stuk beter maar de wagen was dezelfde als in Hockenheim en daar leek het niet alsof we veel progressie boekten.”

“Anders gezegd, we boekten progressie maar dat deden de anderen ook dus de kloof was nog redelijk groot.”

“Hij slaagde erin om zich voor enkele andere wagens te kwalificeren en bevond zich veel dichter bij de rest van het rijdersveld. We hopen dat deze trend zich zal doorzetten, al zal het wel veel werk vragen.”

Na de zomerpauze krijgen we met Spa-Francorchamps en Monza meteen twee hogesnelheidscircuits. Voor de Williams F1-bolide zullen ze een serieuze test vormen. De Hungaroring beschikt immers over erg specifieke circuiteigenschappen.

“Na de zomerpauze zijn er enkele circuits die helemaal anders zijn en we moeten afwachten en zien wat het geeft en of we de kloof kunnen dichten, of we zoals George hier in Hongarije ons dichter bij de rest bevinden,” besloot Kubica.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België