logo
 

Kubica als vervanger van Brendon Hartley bij Toro Rosso?

03 juni 2018 — Het geruchtencircuit draait opnieuw op volle toeren. Nu wordt ook Robert Kubica genoemd als mogelijke vervanger van Brendon Hartley bij Toro Rosso.

A post shared by Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) on

Brendon Hartley maakte vorig jaar tijdens de GP van de Verenigde Staten zijn debuut bij Toro Rosso. De Nieuw-Zeelander vormt sinds eind vorig jaar samen met Pierre Gasly het rijdersduo bij Toro Rosso, dit nadat Daniil Kvyat uit de gratie was gevallen bij Dr. Helmut Marko.

Nu dreigt echter Brendon Hartley hetzelfde te overkomen. Hartley zijn beste resultaat tot dusver is een tiende plaats in Azerbeidzjan, waarmee hij zijn enige wk-punt dit seizoen behaalde. Ter vergelijking, teamgenoot Pierre Gasly behaalde dit seizoen reeds achttien punten.

Het ziet er dan ook al hoe langer hoe meer naar uit dat Brendon Hartley vroegtijdig de deur zal gewezen worden.

“De situatie met Brendon is niet bevredigend,” aldus Marko tegenover ‘Speed Week’ eerder deze week. “We zullen dit vreedzaam bekijken en zien wat we in de toekomst kunnen doen.”

Pascal Wehrlein en Antonio Giovinazzi, het zijn twee namen die al langer de ronde doen als kanshebbers, al is de ene Mercedes-protegé en de andere Ferrari Young Driver. Daarnaast zouden ook Formule 2-piloot Artem Markelov en Blancpain GT Series-rijder Jake Dennis en Formule 2-piloot Sean Galael in aanmerking komen. Die laatste twee beschikken echter niet over voldoende punten op hun superlicentie om aan de slag te kunnen in de F1.

De nieuwste naam op het kandidatenlijstje is ondertussen echter Robert Kubica. De Pool greep begin dit jaar naast het tweede racezitje bij Williams en werd bij de renstal aangesteld als ontwikkelingsrijder. Voor de Pool zou het unieke kans zijn om alsnog een racezitje in de F1 te bemachtigen.

Uiteraard moet eerst Brendon Hartley nog de exit gewezen worden bij Toro Rosso, al lijkt dat eerder een kwestie van dagen of weken in plaats van maanden. En ja, dan kan het speculeren opnieuw beginnen ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België