Kubica begint revalidatie

22 februari 2011 — Robert Kubica is aan zijn revalidatie begonnen.

De Pool werd verschillende keren geopereerd na zijn zware crash met een rallywagen in Italië. Kubica doorstond de operaties allemaal vlot en mag zich nu opmaken voor een maandenlang revalidatieproces.

Vorig week onderging Kubica zijn laatste operatie en hij werd vervolgens ter observatie gehouden op de dienst intensieve zorgen. Die dienst verliet Kubica onlangs en hij kan nu dus beginnen aan de revalidatie op zich.

Volgens de dokters gaat het alvast goed met hem en bevindt Kubica zich ook op mentaal vlak in een uitstekende vorm om de revalidatie aan te vatten.

“Hij had geen nood meer aan de dienst intensieve zorgen en hij is dus kunnen beginnen met zijn revalidatieproces,” aldus dokter Igor Rossello.

“Hij ligt nu op zijn eigen kamer wat uiteraard comfortabeler is. Hij is reeds langzaam aan begonnen met enkele oefeningen voor zijn hand, vooral het bewegen van zijn vingers.”

“Hij kan zijn vingers reeds een beetje bewegen en heeft reeds een beetje gevoel in zijn hand. Het allerbelangrijkste is echter dat er geen enkel teken van een infectie is, wat zeer belangrijk is.”

Kubica gaat dus met vertrouwen zijn revalidatie tegemoet.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België