Kubica blijft waarschijnlijk bij Renault

03 juni 2010 — Robert Kubica's manager heeft zopas laten verstaan dat de Poolse rijder zich erg goed voelt bij Renault. In 2011 komt er waarschijnlijk dan ook geen overstap.

Vorig seizoen besloot men het bij de Duitse renstal BMW voor bekeken te houden met de Formule 1. Robert Kubica opteerde al vrij snel voor een overstap naar de Franse renstal Renault terwijl teamgenoot Nick Heidfeld zowat bij de pakken bleef zitten.

Heidfeld dient in 2010 dan ook als derde rijder van Mercedes GP maar Kubica wilde duidelijk niet van de grid verdwijnen. Het seizoen 2010 is momenteel nog steeds niet halverwege en de Poolse rijder werd al getipt als de mogelijke opvolger van Felipe Massa bij Ferrari in 2010. Nu blijkt echter dat Massa zeer dicht bij een verlenging van zijn overeenkomst zit. Kubica’s manager, Daniele Morelli, is alvast van mening dat een overstap naar Ferrari geen must zou zijn.

“Op dit ogenblik hebben we geen interesse van andere teams nodig. Robert kan de wagen van Renault helpen doorontwikkelen en competitiever maken. Twee jaar geleden was Robert de leider in het kampioenschap met BMW en toen kwam men meteen met een nieuwe overeenkomst voor de dag. Uiteindelijk verbeterde de wagen niet meer en moesten we alsnog op zoek gaan naar een ander team. Robert is niet iemand die fouten maakt en zijn huidige resultaten is het hoogst haalbare in een wagen die niet voor overwinningen kan gaan”, aldus manager Daniele Morelli.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België