Kubica crasht opnieuw met rallywagen

16 september 2012 — Vorig weekend mocht Robert Kubica tijdens zijn wederoptreden in de rallysport nog zegevieren, gisteren crashte de Pool opnieuw zwaar met zijn rallywagen.

Kubica nam deel aan zijn tweede rally, de Rally Internazionale San Martino. Die verliep echter een heel stuk minder goed dan zijn eerste rally want de Pool crashte. Net als tijdens begin 2011 was Italië hem dus niet goedgezind.

Tijdens SP9 liep het mis en moesten Kubica en zijn copiloot opgeven door een crash. Kubica en Gerber konden echter zonder zware verwondingen uit hun Subaru Impreza WRC stappen. Het ongeval deed meteen terugdenken aan Kubica zijn zware crash uit 2011. Toen verloor de Pool bijna zijn rechterhand. Kubica is trouwens nog steeds aan het revalideren van dat ongeval en hoopt in 2014 zijn comeback in de Formule 1 te maken.

Dat Kubica heel wat fans heeft mag echter duidelijk blijken uit de bezoekersaantallen van de Rally Internazionale San Martino. De komst van de voormalig F1-piloot zorgde voor een recordopkomst van ruim 5 000 fans.

Hieronder enkele beelden van de wagen van Kubica tijdens een Poolse tv-uitzending;

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België