“Kubica dankt zijn racezitje bij Williams aan zijn rol als reserverijder in 2018”

02 december 2018 — Volgens Claire Williams heeft Robert Kubica zijn racezitje voor volgend seizoen bij het Williams F1 team te danken aan het feit dat hij dit jaar reserverijder wou zijn.


“Een van de zaken waarvan ik het meest onder de indruk was het feit dat we Robert dit jaar het racezitje niet gaven maar dat hij wel nog bereid was om reserverijder te worden, dat zegt volgens mij veel over zijn persoonlijkheid,” aldus Claire Williams.

In zijn rol als reserverijder leerde Kubica het team door en door kennen, wat er toe heeft bijgedragen dat hij naast zijn talent daardoor de ideale keuze was voor 2019.

“De tijd die hij daardoor bij ons achter de schermen heeft doorgebracht heeft hem enorm veel ervaring bijgebracht waardoor hij volgend jaar wel in het racezitje kan stappen.”

“Hij kent iedereen binnen het team en kan goed met iedereen overweg. Hij is erg toegewijd en hij spendeert veel tijd in de fabriek om ons vooruit te helpen op het vlak van performance. Nu is hij er absoluut klaar voor.”

“We deden een grondige evaluatie en hij kwam er als beste uit. Voor ons was het vooral belangrijk dat we volgend jaar het beste talent in onze wagen laten plaats nemen, dat was belangrijker dan al de rest,” besloot Claire Williams.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België