logo
 

Kubica: “Een F1-bolide besturen gaat veel beter dan een jaar geleden”

03 augustus 2018 — Robert Kubica kwam op woensdag in actie voor Williams tijdens de in-season test op de Hungaroring. De Pool heeft momenteel naar eigen zeggen een veel beter gevoel in een F1-bolide dan een jaar geleden.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

“Twaalf maanden geleden was ik hier voor de eerste keer met Renault en na twaalf maanden kan ik zeggen dat alles veel makkelijker gaat,” aldus Kubica na zijn test op de Hungaroring.

“Een jaar geleden was alles nieuw voor mij, zeker met de nieuwe generatie F1-bolides. Nu heb ik met alles veel meer vertrouwen en gaat het makkelijker. Alles is dus goed.”

Bij Williams werd onder andere een nieuwe bredere voorvleugel getest, een voorproefje van hoe de voorvleugels op de F1-bolides in 2019 eruit zullen zien. Kubica merkte duidelijk het verschil met de huidige generatie voorvleugels, al blijft het volgens Kubica te vroeg om nu al een mening te vormen over het nieuw type voorvleugel.

“De nieuwe voorvleugel is breder en dat voel je,” aldus Kubica. “Het is echter nog veel te vroeg om een goede mening erover te kunnen vormen.”

“Het was een test voor onze aerodynamische engineers, zodat ze data kunnen verzamelen over hoe de luchtstroom beïnvloed wordt enz.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België