logo
 

Kubica geniet van inhaalrace na pitstop

26 september 2010 — Als er een rijder zich in de kijker reed tijdens het slot van de race, dan was het wel Robert Kubica.

De Pool moest tegen het slot van de race de pits opzoeken door een lekke band. Kubica verloor heel wat plaatsen maar kon de slotronden van de GP van Singapore wel op vers rubber uitrijden. Kubica kon daardoor de aanval inzetten op de wagens voor hem die met erg versleten banden onderweg waren.

Het zorgde alvast voor het nodige spektakel. Zelfs teamgenoot Vitaly Petrov moest eraan geloven.

“De laatste ronden van mijn race waren duidelijk het meest opwindend. Het team kon uit de data afleiden dat ik een lekke band had, waarschijnlijk opgelopen door de vele brokstukken die er op het circuit overal lagen. Ik had immers de muur niet geraakt en ik voelde zelf ook niks in de wagen.”

“De pitstop zorgde ervoor dat ik terugviel van de zesde naar de dertiende plaats. Ik had veel betere banden dan de wagens voor me, maar het blijft toch moeilijk om in te halen in Singapore. Ik beleefde dan ook heel wat plezier terwijl ik ze één voor één voorbijging. Uiteindelijk slaagde ik erin om zevende te worden, waardoor ik eigenlijk maar één plaats verloor door de lekke band.”

image

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België