logo
 

Kubica heeft gemengde gevoelens na F1-test

07 juni 2017 — Robert Kubica testte gisteren voor het eerst sinds 2011 met een F1-bolide. De Pool houdt gemengde gevoelens over aan zijn eerste F1-test sinds zijn zware rallycrash.


“Ik wil iedereen bedanken om deze test mogelijk te maken. Ik hoop dat het voor iedereen een goede dag was en misschien zagen ze iets van mijn oude ik, van toen ik in 2010 nog reed,” blikt Kubica terug op zijn test. “Vanuit een emotioneel standpunt was het voor mij een erg belangrijke dag. Het is lang geleden dat ik nog eens met een F1-bolide reed. Ik heb sindsdien enkele moeilijke periodes gekend. Ik bleef hard werken en enkele jaren geleden had ik het voor onmogelijk gehouden.”

Kubica blikt echter met gemengde gevoelens terug op zijn F1-test. Uiteraard is Kubica tevreden dat hij de kans kreeg om te testen, maar anderzijds wordt hij ook met de realiteit geconfronteerd.

“Ik heb gemengde gevoelens. Ik ben trots op wat ik vandaag heb bereikt maar de test heeft ook aangetoond wat ik verloren ben,” besluit Kubica.

“Ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik weet wel dat er aan deze test meer dan een jaar voorbereiding is vooraf gegaan. Ik had een goede snelheid, was constant en dat onder moeilijke omstandigheden. Het was niet eenvoudig om na zes jaar terug te keren maar ik wist dat ik het zou kunnen. Ik ben dan ook tevreden. Ik apprecieer de kans die ik gekregen heb. Renault bood mij in 2005 als eerste de kans om te testen en ik apprecieer het dan ook dat ze mij nu ook opnieuw deze kans gaven,” besluit Kubica.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België