logo
 

Kubica heeft het ziekenhuis verlaten na nieuwe operatie

17 januari 2012 — Robert Kubica is opnieuw geopereerd aan zijn been en heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten.

De operatie kwam er na een val waarbij een eerdere fractuur, veroorzaakt tijdens zijn crash een jaar geleden, opnieuw open ging. De Pool kan nu echter opnieuw zijn herstelproces verderzetten.

Voor Kubica zal het ongetwijfeld een nieuwe mentale opdoffer geweest zijn nadat hij ook eerder al moest toegeven dat hij niet op tijd fit geraakte voor de start van het F1-seizoen 2012. Voorlopig is er ook nog steeds geen duidelijkheid over zijn eventuele terugkeer naar de Formule 1. Wel werd Kubica de voorbije weken reeds meermaals als mogelijke vervanger van Felipe Massa bij Ferrari aangeduid, al zijn dat uiteraard speculaties in diverse media.

Deze nieuwe tegenslag zou trouwens geen gevolgen mogen hebben voor de uiteindelijke revalidatieduur. Die is immers hoofdzakelijk afhankelijk van het terug aangroeien van de zenuw in zijn rechterarm en rechterhand. Dit proces alleen al zou nog enkele maanden duren.

2012 lijkt dan ook niet het jaar van de comeback van Robert Kubica te worden al is het misschien ook geen slechte zaak voor hem. De Pool kan zich nu immers in alle rust grondig voorbereiden op een eventuele comeback in 2013.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België