logo
 

Kubica heeft in F1-simulator van Mercedes gereden

28 april 2013 — De voorbije dagen waren er geruchten dat Robert Kubica in de F1-simulator van Mercedes zou gezeten hebben. De Pool heeft deze geruchten nu bevestigd tegenover Autosport.


Kubica is nog steeds aan het revalideren maar is hoe langer hoe actiever in de autosport. De Pool deed reeds verschillende keren mee aan rallyweekends en ook voor de DTM testte hij, al greep hij daar wel naast een racezitje.

De voorbije dagen waren er geruchten dat hij in Brackley in een F1-simulator van Mercedes getest had. Tot nu volgde nooit een officiële bevestiging, maar tijdens een interview met Autosport tijdens de rally van de Azoren, liet Kubica weten dat hij wel degelijk in de F1-simulator van Mercedes getest heeft.

“Ik kan daar ‘ja’ op antwoorden, ik was daar,” zei Kubica tegenover Autosport. “Ik kan echter niet zeggen hoe vaak of hoeveel ronden ik gereden heb.”

“Maar er is het gerucht en ik kan daar volmondig ‘ja’ op antwoorden, ik heb ik de F1-simulator van Mercedes gereden.”

De test in de simulator bij Mercedes zou uitgelekt zijn doordat een teamlid van een rivaliserend team hem gespot zou hebben op de luchthaven van Heathrow.

“Maar het is niet zo dat iedere keer wanneer iemand mij op de luchthvan van Heathrow ziet, dat ik dan onderweg ben naar Mercedes. Ik kom daar ook nog voor heel wat andere zaken.”

Kubica zelf liet weten dat hij graag opnieuw zou testen in de simulator van Mercedes. Die kans zit er zeker in, want Kubica heeft een goede band met Toto Wolff. Wolff zorgde er ook voor dat Kubica een test in een DTM-wagen van Mercedes kreeg en hij liet ook verstaan dat Mercedes maar al te graag met hem wil samenwerken.

Eerder deze maand liet Kubica in een interview nog weten dat hij vreest om nooit te kunnen terugkeren naar de Formule 1. Een test in een F1-simulator is alvast een eerste stap in de goede richting.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België