logo
 

Kubica heeft nieuwe operatie ondergaan

06 juni 2012 — Robert Kubica is eind vorige maand opnieuw geopereerd om zijn algemene mobiliteit te verbeteren.

De Pool crashte meer dan een jaar geleden zwaar met een rallywagen. Het ongeval gebeurde in Italië, waar hij ook in een ziekenhuis enkele operaties onderging. Nadat Kubica het ziekenhuis mocht verlaten volgde een intensief revalidatieprogramma maar dat alleen volstaat niet. De Pool moest ook nadien nog enkele bijkomende operaties ondergaan.

De laatste operatie was vooral op het verbeteren van zijn bewegingsmogelijkheden met zijn elleboog gericht. De Pool kreeg twee prothesen die er mee voor moeten zorgen dat de bewegingsmogelijkheden van zijn rechterarm erop vooruit gaan. Ook het sturen met een stuurwiel zou nu een stuk beter moeten gaan.

“Na deze operatie moet hij opnieuw een volledige stuurslag kunnen doen, daar waar hij daarvoor zijn hand moest wegnemen om bepaalde bochten te kunnen nemen,” liet dokter Ruggero Testoni verstaan.

Kubica hoopt nog steeds om zijn comeback te maken in de Formule 1. Aanvankelijk stond die voor dit jaar gepland maar de Pool was begin dit jaar nog niet voldoende hersteld.

Black Friday Summer Edition

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Robert Kubica

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië