Kubica: “Ik ben een passagier in mijn F1-bolide”

05 april 2019 — Robert Kubica beleeft tot dusver niet veel plezier aan zijn comeback in de Formule 1. Waar er tot voor kort veel vraagtekens waren over de capaciteiten van de Pool, zijn er nu vooral veel vraagtekens over zijn wagen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

“Toen ik in Australië over een kerbstone reed waar iedereen dat deed verloor ik onderdelen van de wagen, waarop we vervolgens die onderdelen niet meer hadden,” aldus Kubica. “In Bahrein bleef ik weg van de kerbstones maar tijdens de kwalificatie reed ik erover en vloog er opnieuw een onderdeel weg.”

“Tijdens de race slaagde ik erin om de kerbstones niet te gebruiken, of ze enkel te gebruiken wanneer ik ernaar gedreven werd, maar ik gebruikte hen doelbewust niet als deel van het circuit.”

Volgens Kubica zorgde dat ervoor dat de banden meer belast werden en door het ene probleem te te vermijden creëer je dus andere problemen. In plaats van dat Kubica met de wagen rijdt voelt de Pool zich eerder een passagier in de Williams FW42.

“Tot dusver heb ik het gevoel dat ik er voor moet zorgen dat ik de bocht instuur en niet spin. Dat is nu hoe ik moet rijden, daarop focus ik mij,” aldus Kubica. “Ik kan moeilijk zeggen dat ik er plezier aan beleef. Ik doe ervaring op, deze twee races geven me goede antwoorden en waardevolle ervaring.”

“Er waren enkele positieve dingen in Australië, er waren enkele positieve dingen in Bahrein.”

“Zoals ik reeds zei, we moeten uitzoeken wat er met wagen mis gaat aangezien ik absoluut geen marge heb. Ik kan niet met de wagen rijden, ik ben een passagier,” besloot Kubica.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België