Kubica: “Ik gebruik geen goedkope excuses voor mijn mislukte F1-comeback”

16 januari 2020 — Robert Kubica wil niet weten van goedkope excuses wat betreft mogelijke verklaringen voor zijn mislukte F1-comeback in 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Volgens Kubica zijn er veel facetten die een rol hebben gespeeld bij het mislukken van zijn comeback. De Formule 1 is volgens Kubica dan ook niet zo ‘eenvoudig’ als dat het soms lijkt.

“Soms willen we de mensen ons doen geloven dat de Formule 1 simpel is maar dat is ze niet,” aldus Kubica tegenover ‘Motorsport.com’. “Er zijn heel wat factoren die een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.”

Uiteraard kijkt Kubica daarbij ook naar zichzelf. Kubica is niet meer de Kubica van vroeger, al meent hij dat zijn eigen ‘beperkingen’ niet cruciaal waren in het ‘mislukte’ jaar 2019.

“Een van de factoren die eigenlijk geen grote invloed had zijn mijn eigen beperkingen in de snelle gedeeltes op de circuits,” zei Kubica, die meent dat vooral het gedrag van de Williams F1-bolide zelf aan de oorzaak lag van de ondermaatse prestaties die hijzelf en Williams vorig jaar neerzetten.

“Wanneer je te weinig grip hebt dan is het normaal dat je meer verliest in de uitdagende gedeeltes,” aldus Kubica. “Je verliest ook meer wanneer je twee of drie bochten op rij hebt dan wanneer je slechts één bocht hebt of een recht stuk. Dat is iets waarvan ik zeker ben dat mijn beperkingen mijn rijden niet beïnvloeden.”

Kubica is het tot slot ook niet eens met de speculaties dat zijn mislukte comeback zou veroorzaakt zijn door de Pirelli-banden die in 2019 een serieuze uitdaging vormden.

“Ik beschouw dat als een goedkoop excuus voor een seizoen dat niet succesvol was,” meent Kubica. “Ik denk dat ik slim genoeg ben om te begrijpen wat ik met de banden moet doen.”

“Uiteindelijk is het de rijder die met de wagen rijdt. We hebben exact dezelfde doelstellingen en doen exact hetzelfde wat de banden betreft. Het is echter niet de rijder die beslist welke richting we uitgaan en goed de banden werken. Het is en blijft teamwerk,” besloot Kubica.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België