Kubica: “Ik heb in Monaco de critici de mond gesnoerd”

30 mei 2019 — Robert Kubica vindt na een sterk weekend in Monaco dat hij laten zien heeft dat zijn handicap hem niet beperkt om F1-races te rijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Sinds bekend raakte dat Kubica zou terugkeren als voltijds F1-rijder werd de GP van Monaco door kenners al aangestipt als een race waar de Pool mogelijk moeilijkheden zou ondervinden van zijn handicap.

Maar buiten een spin op donderdag bij het uitkomen van Casino bleef Kubica foutloos en tijdens de race slaagde hij erin om snellere auto’s achter zich te houden tot Giovinazzi hem aantikte.

“Ik wist dat ik hier geen problemen zou hebben,” aldus Kubica tegenover ‘Motorsport.’ “Ik denk dat veel mensen dachten dat ik niet eens aan het stuur zou kunnen draaien”

“Het is geen makkelijke situatie, ik denk dat ik het redelijk goed gedaan heb en dat ik blij mag zijn. Natuurlijk had het resultaat beter kunnen zijn maar dat is nu eenmaal racen.”

“Mensen dachten dat de eerste bocht een probleem zou zijn voor mij maar ik denk dat ik het in alle races goed gedaan heb in de eerste bocht, net als in de openingsronde, dat komt omdat er een soort race instinct is.”

Kubica reed een goede eerste ronde en verschalkte Russell en Giovinazzi, daarna won hij nog twee plaatsen toen Hulkenberg en Leclerc elkaar raakten en de pits moesten opzoeken. Toen hij ook nog eens buiten bleef tijdens de safety car ging hij ook Perez voorbij.

Hij reed even op de vijftiende plaats toen Giovinazzi hem aantikte.

“Bij de start wist ik twee plaatsen te winnen en tijdens de eerste ronden komt het er vooral op aan om de banden te sparen en je tempo onder controle te houden.”

“Na de safety car wist ik ze achter me te houden maar ik was er me van bewust dat ik op een bepaald moment wel zou moeten binnenkomen. Er was kans op regen en daarom bleef ik buiten. Uiteindelijk is de regen er dan ook gekomen maar in heel lichte mate en daarom heeft onze strategie niet gewerkt.”

De tik die hij van Giovinazzi kreeg omschrijft hij als volgt: “Dat is nu eenmaal racen, in die situatie is er niet veel dat je kan doen. Dat is hoe het soms is,” besluit Kubica

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België