logo
 

Kubica: “Ik wil meer dan een sprookje zijn”

03 december 2017 — Robert Kubica laat weten enkel in een F1-terugkeer geïnteresseerd te zijn als hij ook competitief voor de dag kan komen.


De Pool lijkt kanshebber nummer één te zijn om het zitje van Felipe Massa bij Williams over te nemen. Dat is opmerkelijk want hij zag zijn F1-carrière abrupt beëindigd door een crash met een rallywagen waarbij hij ei zo na zijn rechteronderarm verloor.

Sinds die bewuste crash in 2011 is het voor de eenmalige GP-winnaar een lange en moeilijke weg geweest om terug op het niveau te geraken waarop hij zich vandaag terug bevindt. Een terugkeer in 2018 zou als het ware een sprookje zijn maar Kubica hamert erop dat hij enkel wil terugkeren als hij daadwerkelijk competitief voor de dag kan komen.

“Ik denk dat er veel mensen zijn die graag zouden hebben dat ik terugkom en dat door het onwaarschijnlijke verhaal,” aldus de Pool. “Het is natuurlijk mooi om te zien dat er zoveel hoop is maar uiteindelijk ben ik het die weet wat de realiteit is.”

“Eens ik in de wagen zit is dat sprookje ver weg, dan ben ik alleen met de wagen, het team en het werk dat moet gedaan worden. Formule 1 is een apart wereldje maar eens je je helm opzet verdwijnt dat allemaal.”

Algemeen werd verwacht dat Williams na de test van Kubica bekend zou maken wie teamgenoot van Lance Stroll zal worden in 2018 maar naar verluidt zijn ze er nog niet helemaal uit bij de renstal uit Grove.

Kubica was in zijn test negen tienden van een seconde trager dan de beste tijd van Felipe Massa tijdens de kwalificaties op zaterdag. De vraag rijst dan natuurlijk of dat wel voldoende is voor een fulltime terugkeer in de F1.

“Je praat tegen iemand die het moeilijk heeft om tevreden te zijn als hij op het podium staat,” grapt de Pool. “Het is normaal dat er vraagtekens zijn en dat iedereen een eigen mening heeft.”

“Ik wil uiteraard zelf ook zeker zijn dat ik er klaar voor ben. Elke dag in de wagen geeft me het gevoel dat dit redelijk goed kan uitdraaien en naar mijn normen is ‘redelijk goed’ van een hoog niveau.”

“Uiteindelijk is het aan mij om te zorgen dat ik klaar ben als een kans zich aanbiedt. Ik moet zorgen dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben.”

“Als ik terugkom is het niet gewoon om te volgen. Ik moet zorgen dat ik, zelfs met mijn blessures, de beste Robert Kubica zal zijn die ik ken,” besluit de Pool.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België