logo
 

Kubica: “Ik wil niet zomaar een comeback maken”

28 november 2017 — Robert Kubica kreeg vandaag van Williams de kans om met de 2017-bolide te testen op het Yas Marina Circuit. De Pool blikt tevreden terug op zijn test en hoopt nu dat er meer zal volgen.


“Het is niet dat ik een comeback wil maken om gewoon een comeback te maken,” aldus Kubica. “Wanneer ik de kans krijg om een comeback te maken en ik niet voldoende vertrouwen heb, of er me niet klaar voor voel, dan heeft het geen zin om het te doen.”

Kubica wil naar eigen zeggen alleen maar een comeback maken indien hij zelf ook vindt er helemaal klaar voor te zijn.

“Ik ben erg veeleisend voor mezelf en ook al begrijp ik de situatie en probeer ik me aan te passen, uiteindelijk wil ik voldoen aan de hoge eisen die ik mezelf stel, dat is niet veranderd.”

De voorbije maanden boekte Robert Kubica naar eigen zeggen heel wat progressie, al wil hij uiteraard wel zeker zijn dat hij echt klaar is voor een volwaardige F1-comeback.

“Het ergste dat ik zou doen is mezelf overtuigen om het te doen en dan problemen ondervinden,” vat Kubica zijn situatie samen. “Er zijn vragen die beantwoord dienen te worden, zowel voor het team alsook mezelf.”

“Vandaag zag ik opnieuw veel verbeteringen en dat van dag tot dag. Ik verwacht dan ook dat het steeds beter zal gaan en daarom zou ik ook teleurgesteld zijn indien er hierna niets meer volgt”.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België