Kubica: “Ik zou als teambaas ook aan mezelf twijfelen”

18 december 2018 — Robert Kubica begrijpt dat er wordt getwijfeld over zijn F1-comeback maar tegelijkertijd is de Pool vastberaden om de criticasters hun ongelijk te bewijzen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsracing) op

Nadat Kubica voor dit seizoen nog naast het racezitje bij Williams greep krijgt de Pool in 2019 wel de kans om zich opnieuw tijdens F1-races te bewijzen. Er zijn heel wat mensen die twijfelen aan de F1-comeback van Kubica. Kubica zelf begrijpt dat er getwijfeld wordt of hij in staat is om op het allerhoogste niveau competitief te zijn en mee te doen.

“Als teambaas zou ik ook mijn twijfels hebben,” aldus Kubica, die echter meent dat hij het voorbije seizoen in zijn rol als testrijder veel heeft geleerd dat hem zal helpen bij zijn volwaardige F1-comeback.

“Dit jaar is echt erg nuttig gebleken als eerste kennismaking opnieuw met de Formule 1. Ik herinner me nog dat ik zei: ‘Als je twijfelt dan moeten we het niet doen want in moeilijke tijden is het makkelijk om met de vinger naar mijn arm te wijzen. Ik wil er zeker van zijn dat jullie ervan overtuigd zijn dat ik het kan’.”

“Eerst en vooral moet ik zelf er zeker van zijn dat ik kan, dat is waarom ik hier ben. Daarnaast moet ook het team ervan overtuigd zijn dat ik het aankan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België