logo
 

Kubica in beeld voor promotie bij Citroën

14 augustus 2013 — De goede resultaten van Robert Kubica blijven niet onopgemerkt bij Citroën-baas Yves Matton.

De Pool staat momenteel op de derde plaats in het WRC2-kampioenschap, maar heeft minder rally’s gereden dan zijn tegenstanders. Dat zorgt ervoor dat Yves Matton rekening houdt met Kubica voor een programma met een Citroën DS3 WRC van het officiële team voor 2014. Kubica zelf houdt alle opties open.

“Hij is momenteel in strijd om het kampioenschap, dus dit is zeer belangrijk voor hem. Als hij die echter al zou winnen voor het einde van het seizoen, waarom zouden we het dan al niet proberen? We houden ons daar nu echter nog niet mee bezig, maar het is mogelijk.” aldus Yves Matton.

“Ik heb hem ook al op de shortlist geplaatst voor volgend jaar, maar ik beslis pas na de rally in Duitsland wat ik met mijn rijders ga doen. Als Robert echter blijft presteren zoals de voorbije twee à drie rally’s, en hij blijft groeien, dan vind ik het niet meer dan normaal dat ik hem nomineer voor enkele rally’s. Daarmee bedoel ik echter nog niet het volledige kampioenschap.”

WRC2 is het kampioenschap dat net onder het WRC valt, en is open voor de klassen Super 2000, N4, R4 en R5. Daarin kunnen rijders zeven resultaten inbrengen, waarvan de beste zes in rekening worden gebracht voor de titel. Robert Kubica nam tot nu toe al deel aan vier rally’s, waarvan hij er twee wist te winnen. In Finland eindigden Kubica en zijn copiloot Maciek Baran eerder deze maand nog als tweede.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België