logo
 

“Kubica keert niet meer terug”

23 oktober 2013 — Voor zijn rallyongeval werd Robert Kubica nauw in de gaten gehouden door Ferrari, zo bekende Stefano Domenicali aan de vooravond van de GP van India. image

Sinds zijn ongeval is het geloof in een terugkeer van de Pool steeds blijven zakken. Ook Ferrari-teambaas Stefano Domenicali gelooft niet meer in wat ondertussen een klein mirakel genoemd zou mogen worden.

“Wij hielden hem inderdaad in de gaten.” verklaarde Domenicali. “Ik denk echter niet dat hij nog zal terugkeren, jammer genoeg. Door de fysische problemen die hij kreeg ten gevolge van zijn ongeval zou hij moeite hebben met bepaalde zaken die reactievermogen vereisen. Dat is echt zonde.”

De Italiaan gaf ook nog wat meer uitleg over waarom Felipe Massa nu pas vervangen werd, en Ferrari zo lang geduld met hem heeft gehad. “Op medisch vlak kunnen we eigenlijk niet bewijzen dat hij iets heeft overgehouden aan zijn ongeval, zoals gezichts- of reflexproblemen.”

“Aan de andere kant is er ook nog de kwestie van ‘naastenliefde’. Die bepaalt dat je een rijder die nog niet veel geluk heeft gekend, nog een kans geeft om te bewijzen dat hij zijn plaats verdient.”

“Als Felipe niet de prestaties kon leveren die we van hem verwachtten, dan was dat meestal te wijten aan de wagen die te nerveus bleek te zijn op de achterkant, maar in 2008 miste hij wel op een haar na de wereldtitel. Ik beschouw hem dus als wereldkampioen. We kozen echter voor Kimi omdat we meer wilden. Toen we hem lieten vervangen door Fernando Alonso was hij daar niet gelukkig mee, dus nu hij naar hier terugkeert, is zijn vastberadenheid om het goed te doen erg groot.” aldus Domenicali.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België