logo
 

Kubica krijgt meer tijd van Renault

04 oktober 2011 — Robert Kubica werkt nog steeds erg hard aan zijn mogelijke comeback in de Formule 1. Goed nieuws is er voor de Pool want hij krijgt van zijn team iets meer tijd om fit te geraken.

Eric Boullier liet onlangs weten dat hij tegen uiterlijk eind oktober wil weten of Kubica zijn comeback kan maken of niet. Dat is nodig omdat Lotus Renault GP anders op zoek moet kunnen naar een vervanger. Indien ze dat nog later zouden moeten doen dan wordt het erg moeilijk om een geschikte vervanger te vinden.

Gerard Lopez, teameigenaar, liet echter weten dat hij bereid is om Kubica nog wat extra tijd te geven.

“Indien Robert klaar is om terug te keren in de Formule 1 dan zullen we hem zeker nemen,” zei Lopez tegenover Auto Motor und Sport. “Ons commercieel model vereist dat we succes boeken op het circuit. De analyse van de diverse data is nu zo goed dat je zelfs aan de hand van een andere wagen kan zien of hij klaar is om terug te keren”.

Het ziet er dus meer en meer naar uit dat we Kubica opnieuw in de Formule 1 zullen zien. Eerder verklaarde de manager van de Pool immers al dat Kubica er klaar voor zou zijn maar dat hij enkele weken nodig zou hebben om zich te kunnen bewijzen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België