logo
 

Kubica krijgt nog een F1-test van Renault: “Deze test wordt cruciaal”

06 juli 2017 — Robert Kubica krijgt voor de tweede keer in korte tijd van Renault de kans om met een F1-bolide te testen.


De Pool testte eerder al op het circuit van Valencia met een Lotus E20 en dat voor het eerst sinds 2011. Kubica krijgt nu van Renault een tweede keer de kans om te testen, deze keer op het circuit van Paul Ricard. Het is daarbij de bedoeling om het potentieel van Kubica als professioneel racepiloot in te schatten.

Kubica had eerder deze week reeds laten verstaan dat, indien het van hem afhangt, dat hij dan 80 tot 90 procent kans maakt op een F1-comeback. De tweede F1-test zal dus moeten nagaan of dat daadwerkelijk realistisch is.

“Terwijl zijn eerste testdag in Valencia enkel en alleen draaide rond Robert opnieuw het juiste gevoel in de wagen te laten krijgen, zal de tweede test draaien rond het testen of hij in staat is om opnieuw het allerhoogste niveau te bereiken,” aldus Cyril Abiteboul van Renault. “Dit is een nieuwe fase in zowel zijn persoonlijk als professioneel leven. We zijn trots dat we hem hierin kunnen ondersteunen door hem de infrastructuur uit te lenen op het circuit van Paul Ricard, een circuit dat geschikt is voor zowel professionele als niet-professionele rijders.”

“Er zijn nog steeds heel wat obstakels die overwonnen moeten worden en hij weet beter dan wie dan ook dat enkel de prestaties zullen bepalen of hij op een bepaalde dag kan terugkeren als professionele rijder.”

Vorig weekend gaf Robert Kubica tijdens het Goodwood Festival of Speed ook al een F1-demo voor Renault:

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België